Cultivation and use of faba beans (Vicia faba minor) as a component in poultry feed
##plugins.themes.bootstrap3.article.main##
Abstrakt
Popularization of faba bean cultivation among growers can increase the supply of seeds of this crop on the Polish market. Thanks to the fact that more seeds will be available, especially low-tannin varieties, it may also increase the interest of the feed industry in this component, mainly of the poultry feed production sector. Studies have shown that the partial replacement of soybean meal with faba bean in mixture feeds does not adversely affect the production performance of birds. Refining treatments additionally increases nutritional value of seeds and the use of protein from them. Thanks to their starch content faba bean seeds bring a certain amount of energy into the mixtures. This is particularly important in view of the ban on the use of GMO feed materials in animal nutrition and, to some extent, in view of the improvement in the supply of Poland with domestic feed components.
##plugins.themes.bootstrap3.article.details##
Utwór dostępny jest na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa – Na tych samych warunkach 4.0 Miedzynarodowe.
Autor udziela redakcji czasopisma Polish Journal of Agronomy (w skrócie: PJA) licencji niewyłącznej i nieodpłatnej na korzystanie z autorskich praw majątkowych do wersji papierowej/drukowanej i elektronicznej utworu Autora opublikowanego w PJA w kraju i za granicą, w całości lub w dowolnej części, w tym umieszczanie utworu w elektronicznych bazach/zbiorach danych lokalnych lub dostępnych w Internecie, przez czas nieograniczony na polach eksploatacji określonych w art. 50 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Prace wydane w Polish Journal of Agronomy są udostępniane na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0 (CC-BY-SA).