Hops as a source of biologically active compounds
##plugins.themes.bootstrap3.article.main##
Abstrakt
In recent years, hop, commonly known as the plant used for the production of beer, has attracted increasing interest in the pharmaceutical and cosmetic industries. Secondary me-tabolites found in hop, such as bitter acids, polyphenols or essen-tial oils, exhibit anti-cancer, anti-inflammatory and antibacterial properties. Moreover, numerous studies confirm estrogenic activ-ity, the ability to lower blood glucose levels and sedative effects of the plant. The paper discusses secondary metabolites in hops divided into groups depending on their chemical structure. Ad-ditionally, the biological activity of the metabolites is presented herein. The prospects of using hops for purposes other than brew-ing are also demonstrated.
##plugins.themes.bootstrap3.article.details##
Utwór dostępny jest na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa – Na tych samych warunkach 4.0 Miedzynarodowe.
Autor udziela redakcji czasopisma Polish Journal of Agronomy (w skrócie: PJA) licencji niewyłącznej i nieodpłatnej na korzystanie z autorskich praw majątkowych do wersji papierowej/drukowanej i elektronicznej utworu Autora opublikowanego w PJA w kraju i za granicą, w całości lub w dowolnej części, w tym umieszczanie utworu w elektronicznych bazach/zbiorach danych lokalnych lub dostępnych w Internecie, przez czas nieograniczony na polach eksploatacji określonych w art. 50 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Prace wydane w Polish Journal of Agronomy są udostępniane na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0 (CC-BY-SA).